Tour boeken of samenstellen

02.02.2018| Kinkerstraat 142, Amsterdam, Nederland

Dr. Pieper: frietzaak in Amsterdam biedt bijzondere frietervaring

Bijzondere frietervaring

Dr. Pieper is anders dan andere Nederlandse frietzaken. Niet alleen de unieke setting, maar ook de culinair hoogstaande producten onderscheidt de Amsterdamse frietzaak van anderen. Zodra je Dr. Pieper binnenstapt, kom je als het ware terecht in een experimenteel lab waar je ambachtelijke, handgesneden friet met huisgemaakte sausen, zoals truffelmayonaise en peppadew basilicummayonaise, kunt bestellen. Dr. Pieper weet zo een bijzondere frietervaring neer te zetten.

Experimenteel lab

De setting van Dr. Pieper is anders dan je gewend bent van de frietzaak op de hoek. Het lijkt net alsof je een experimenteel lab binnenstapt. Om de counter te bereiken, bewandel je eerst een gangpad met aan de rechterkant aardappelen die op een originele manier zijn tentoongesteld. Achter de counter staan medewerkers in witte doktersjassen om je bestelling op te nemen.

Culinair hoogstaande producten
Naast de ambachtelijke, handgesneden friet kan je bij Dr. Pieper terecht voor handgemaakte kroketten met bijzondere vullingen. Denk aan de puntpaprika chipotle kroket met tomaatlimoensalsa en een Old Amsterdam mosterdzaad kroket met Amsterdams zuur. Voor de ‘vegans’ worden de friet en kroketten in plantaardige kokosolie gebakken én geserveerd met veganistische mayonaise. De frietzaak houdt dan ook rekening met de wensen van al zijn consumenten.

Geheim recept
Naar eigen zeggen ontmoette eigenaar Jelle Westland in Zuid-Amerika de mysterieuze Dr. Pieper, een wetenschapper die geobsedeerd blijkt te zijn door de aardappel. Dr. Pieper heeft Westland hét geheime recept gegeven voor de perfecte friet. Westland heeft als doel de beste én meest bijzondere frietervaring van Nederland aan te bieden.

Fotografie door Dr. Pieper en Carly Wollaert/Parool.