Tour boeken of samenstellen

04.05.2018| Croeselaan 16, Utrecht, Nederland

The Green House: green hub in hartje Utrecht

Green hub

Achter het centraal station van Utrecht zijn de deuren van The Green House geopend. Een restaurant waar chef-koks de lekkerste gerechten bereiden van ingrediënten uit de eigen ‘urban farm’ én regio. Waar je van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond kunt genieten in een bijzondere ruimte, bestaande uit hergebruikte materialen. Eén ding is zeker: bij The Green House draait álles om duurzaamheid en een steentje bijdragen aan een betere wereld.

© Cepezed
© Cepezed
© Cepezed
© Cepezed
© Cepezed

Gerecyclede blokkendoos

Bij de bouw van The Green House is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte materialen. De glazen gevel is afkomstig van de voormalig naastgelegen Knoopkazerne. De straatklinkers op de begane grond komen van een oude kademuur uit Tiel. Verder zijn de interieuronderdelen geleased. Dit leidt tot een businessmodel waarin zo weinig mogelijk afval wordt geproduceerd.

Urban farm
De menukaart van The Green House is groener dan groen. Alle producten komen van Nederlandse bodem en zijn duurzaam geproduceerd. Zo komen de groenten en kruiden uit de eigen ‘urban farm’. In de keuken wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van stroom, en is de ambitie om over een paar jaar helemaal stekkerloos te koken.

Over vijftien jaar krijgt The Green House weer een nieuwe bestemming. Het gebouw is daarom zo gebouwd dat het weer makkelijk ‘uit elkaar te halen is’.

Fotografie door Cepezed.

© Cepezed
© Cepezed
© Cepezed
© Cepezed
© Cepezed