Tour boeken of samenstellen

16.05.2023| Basant Lok Complex, Basant Lok, Vasant Vihar, New Delhi, Delhi, India

Superkicks New Delhi: waar passie voor sneakers en cultuur samenkomen

Sneakerparadijs in Indiase sferen

Sneakerheads, unite! Maak kennis met Superkicks New Delhi, een must-visit retailconcept. Deze winkel staat bekend om zijn opvallende winkelontwerp en biedt een unieke combinatie van lokale invloeden en community-building. Het concept geeft een moderne kijk van het merk op de sneakercultuur weer. Terug naar de basis, met in gedachten het oude Delhi, waar imperfectie perfectie is. De winkel is een manier om de kracht van de roots te laten zien, gebaseerd op de traditionele cultuur van India en samengevoegd met het idee van een nieuwe tijd.

© Avesh Gaur / Joint Studio
© Avesh Gaur / Joint Studio
© Avesh Gaur / Joint Studio

Een warm welkom

Zodra je Superkicks New Delhi binnenstapt, waan je je in de lokale cultuur van Delhi en India. Je wordt verwelkomd door een riksja, een lotusvijver en terracottakleurige muren, als een ode aan de wijk waar de winkel gevestigd is. Deze wijk staat bekend om zijn rijke geschiedenis en traditionele ambachten, en Superkicks New Delhi laat zien hoe je als retailer kunt zorgen voor een warm welkom door middel van de lokale cultuur; een voorbeeld van de trend van ‘local love’.

Terug naar vroeger

Superkicks New Delhi is verdeeld over twee verdiepingen en biedt je een unieke ervaring. Op de begane grond vind je de kernwinkelruimte waar alle producten te vinden zijn. Hier vind je de next-level sneakerwand, waarbij je eerst een paar treden moet lopen om het overzicht te krijgen. Dit is een knipoog naar de lokale Indiase markten, waar schoenenwinkels hun voorraadkamers op een hoger niveau hadden en de producten via een tweepersoonssysteem naar de begane grond werden doorgegeven. Maar dat is niet alles, want het 16 meter hoge plafond creëert een amfitheaterachtige ruimte met trappen, waardoor je je in een compleet andere wereld waant.

Superkicks’ verborgen schatkamer

En dan hebben we nog de ‘verborgen’ kelder van Superkicks New Delhi: ‘The Basement’. Deze ruimte is omgetoverd tot een ervaringszone voor evenementen en community-building. Hier komen de waarden van Superkicks samen: inclusiviteit en grenzen verleggen. Niet iedereen weet van het bestaan van de The Basement. Het doel is om de gelijkgestemde ‘sneakerheads’ samen te laten komen om hun passie te delen met elkaar; het is de plek waar ze worden uitgedaagd om te experimenteren en te ontdekken.
Kortom, bij Superkicks draait het om meer dan alleen sneakers. Het gaat om het samenbrengen van de community en het delen van cultuur, passie en creativiteit.

© Avesh Gaur / Joint Studio
© Avesh Gaur / Joint Studio
© Avesh Gaur / Joint Studio
© Avesh Gaur / Joint Studio