Tour boeken of samenstellen

05.08.2019| sketch, 9 Conduit St, Mayfair, London W1S 2XG, UK

Sketch: uiteten in dit restaurant is niet alleen verrukkelijk, maar ook een lust voor het oog

Instagramwaardig

Sketch is een sterrenrestaurant in Londen opgericht door Mourad Mazouz en chef-kok Pierre Gagnaire. Het restaurant bestaat uit vier afzonderlijke ruimtes, elk met hun eigen spectaculaire ontwerp en bijbehorend menu. Naast de smaakvolle gerechten staat Sketch ook bekend om het interieur. Aan ieder hoekje van het restaurant is gedacht, waardoor zelfs het toilet Instagramwaardig is.

© Sketch
© Sketch
© Sketch
© Sketch
© Sketch

Een magische piano

De vier ruimtes hebben ieder een eigen thema. ‘The Gallery’ is een grote roze ruimte met aan de muur 91 kunstwerken van ontwerper David Shrigley. Hier kun je onder andere terecht voor de klassieke ‘afternoon tea’, vanaf 59 dollar per persoon. ‘The Lecture Room’ heeft maar liefst twee Michelinsterren en is vormgegeven in de kleuren van een zonsondergang. Voor een meer informele sfeer en betaalbare optie kun je naar ‘The Parlour’. Bij The Parlour worden de lichten uit gedaan en kun je in de avonduren terecht voor cocktails en livemuziek. Voor een echte visuele beleving kun je terecht bij ‘The Glade’. Dit restaurant is zo vormgeven waardoor het lijkt alsof je terecht bent gekomen in een mythisch bos. De vloer is zo bekleed dat het lijkt op echt gras en mos. De muren zijn afgebeeld met bomen en in het interieur zijn goudtinten en fluwelen accenten verwerkt. Daarnaast staat er een magische piano die zichzelf bespeelt om de gasten te entertainen.

 

Seizoensgebonden toilet
Aan ieder hoekje van het restaurant is gedacht, zo is er ook een speciale ruimte gecreëerd voor de toiletten, namelijk ‘the East Bar & Pods’.  De ruimte dankt zijn naam aan de toilethokjes die eruit zien als eiervormige pods waarmee je door de ruimte kunt reizen. Ook bij de toiletten is een DJ aanwezig en een bar waar je terecht kunt voor cocktails of om foto’s te maken in de photobooth. Zelfs in de pods wordt muziek afgespeeld, zodat je hier ook tijdens het plassen van kunt genieten. De toiletruimte wordt steeds aangepast aan het seizoen, waardoor het steeds opnieuw weer een verrassing is. Zo waren de pods met Kerstmis verkleed als cadeautjes.

© Sketch
© Sketch
© Sketch
© Sketch
© Sketch
© Sketch
© Sketch
© Sketch
© Sketch