Tour boeken of samenstellen

16.06.2022| Eerste Bloemdwarsstraat 21, 1016 KR Amsterdam, Netherlands

REYÈM: het creëren van een lifetime capsule wardrobe

De winkel als ideale inloopkast

REYÈM heeft in november de deuren van haar vernieuwde winkelconcept geopend. In de brandstore helpt het Amsterdamse modemerk je om een tijdloze droomgarderobe samen te stellen. Volgens oprichtster Sabrina Meijer weerspiegelt de winkel ‘de ideale inloopkast’, met items die je jaren kan dragen.

© REYÈM
© REYÈM

 

Slow fashion

REYÈM is ontstaan als tegenreactie op fast fashion. Het merk staat bekend om zijn duurzame karakter en dit zie je terug in de nieuwe winkel. Mede door de rustige interieurkleuren, zoals olijfgroen en okergeel, voelt het aan als een plek waar je kunt onthaasten en je ongestoord op zoek kunt gaan naar jouw droomitems. Daarnaast zijn de meubels die je in de winkel ziet vintage; dat past helemaal binnen de duurzaamheidsstrategie van het merk.

Naast dat er veel fast fashion gepromoot wordt op social media, zoals bijvoorbeeld op TikTok, neemt ook de populariteit van de capsule wardrobe snel toe, waarbij de focus verschuift naar slow fashion. Hierbij gaat het om duurzaamheid en het investeren in mooie, kwalitatief goede producten die niet trendgevoelig zijn. Dit past helemaal binnen de ideologie van REYÈM.

Repair and remake

In de nieuwe winkel biedt REYÈM de mogelijkheid om items gratis te laten repareren en vermaken. Deze service verlengt de levensduur van items en zorgt voor circulariteit. Zo creëer je een duurzame capsule garderobe met items die je hele leven een plekje in je kledingkast verdienen.

© REYÈM
© REYÈM
© REYÈM