Tour boeken of samenstellen

04.05.2021| Piazza Venticinque Aprile, 9, Milaan, Italië

Onitsuka Tiger: een Japans kunsttheater in Milaan

Een reis door het Onitsuka Tiger universum 

De eerste Italiaanse flagshipstore van sportmerk Onitsuka Tiger heeft de deuren geopend in Milaan. Onitsuka Tiger, onderdeel van sportmerk Asics, opende de winkel met de naam ‘Brand Theatre’ in Corso Como. Met het ontwerp van Andrea Pompilio (creatief directeur van het merk) krijgen klanten het idee dat ze reizen door het Onitsuka Tiger universum. Dit universum is verdeeld in drie ruimtes: ‘Laboratory’, ‘Japanese Black Lacquer Box’ en ‘Gallery’.

© Asics
© Asics
© Asics
© Asics

De roots van Onitsuka Tiger

De Laboratory kamer is een minimalistische ruimte met grijze muren, klaar om nieuwe ideeën te verwelkomen en te verwezenlijken. In deze ruimte zijn daarnaast ook de speciale items van verschillende collecties te bewonderen. De Japanese Black Lacquer Box-kamer belichaamt de Japanse geest van het merk en dient als eerbetoon aan het vakmanschap door het rijke, luxueuze en glanzende interieur. In de laatste kamer, de ‘Gallery’, kun je niet om de iconische gele kleur van Onitsuka Tiger heen. De kamer dient als galerie om de nieuwste collecties kleding en schoenen te tonen als ware kunstwerken.

Andrea Pompilio wil met deze winkel een buitengewone ervaring bieden waarin consument het merk kunnen beleven; niet alleen een plek waar producten worden verkocht.

© Asics
© Asics
© Asics
© Asics