Tour boeken of samenstellen

11.01.2022| 57 W 38th St, New York, NY 10018, Verenigde Staten

Nuhü Division: plasticvrije kledingwinkel in de kleuren van de regenboog

Duurzame en plasticvrije kledingwinkel

Een plasticvrije pop-up kledingwinkel is geopend in Manhattan, New York. Het duurzame kledingmerk Nuhü Division heeft een winkel gecreëerd, waarin geen plastic is gebruikt. De tussenwanden en mannequins bestaan uit 100% gerecycled karton. Niet alleen in het ontwerp van de winkel, maar ook in de kleding staat duurzaamheid centraal.

 

© Nuhü Division
© Nuhü Division

Loop onder de regenboog

Als je op straat loopt vallen de felle kleuren van de winkel meteen op. Eenmaal binnen lijkt het alsof je onder een regenboog loopt door de gekleurde bogen. Door de felle kleuren oogt de winkel minder smal. Het gebruik van kleur is een integraal onderdeel van het merk. Dit komt tot uiting in de ruimte en de kleding. Elk kledingstuk heeft een eigen unieke kleurcode. Enkele kleuren van de kledingcollectie verwijzen naar specifieke elementen uit Manhattan, zo is bijvoorbeeld een rode kleur gebaseerd op enkele bekende boekenwinkels en knalgroen gebaseerd op metrolijn 4, 5 en 6 van Manhattan.

De tussenwanden bestaan uit karton, wat een duurzamere optie is dan traditionele bouwmaterialen. Daarnaast is het licht van gewicht en zorgt het voor een modulaire winkelinrichting. De stof die voor de kleding wordt gebruikt, bestaat uit 100% biologisch katoen. In het hele productie- en distributieproces wordt rekening gehouden met duurzaamheid. De verpakkingen zijn gerecycled en bevatten geen plastic. Zelfs niet in de verpakkingstape.

© Nuhü Division
© Nuhü Division
© Nuhü Division
© Nuhü Division