Tour boeken of samenstellen

09.12.2019| 558 Broadway, New York, NY, USA

Museum of Ice Cream: permanente flagshipstore rondom het thema ijs geopend in New York

Je zoetste dromen beleven

In New York kun je je creativiteit en verbeeldingskracht volop prikkelen in een geweldige nieuwe flagshipstore. Museum of Ice Cream opende afgelopen weekend haar deuren in SoHo en is allesbehalve een traditioneel museum te noemen. Rondom het thema ‘ijs’, dat een universeel symbool is voor geluk en plezier, worden met multi-sensorische installaties je zoetste dromen tot leven gebracht. Het doel van de winkel is om mensen samen te brengen en ze een leuke tijd te bezorgen.

Zwembad vol discodip

In de flagshipstore van bijna 2.500 vierkante meter verdeeld over 3 verdiepingen, vind je 13 exposities, een winkel, een lounge, een café/bar en natuurlijk heel veel ijs. Je kunt je dag beginnen met een ochtendduik in een zwembad vol met discodip. Vervolgens ga je genieten in de Piano Room en zelf DJ spelen aan de roze draaitafels, een ritje maken in de bijzondere roze Celestial Subway, en het geluid van een buzz volgen naar een gigantische Queen Bee bijenkorf. Onderweg proef je van alle bekende en nieuwe smaken ijs en andere zoetigheden.

Stukje geschiedenis
Museum of Ice Cream kwam voor het eerst naar New York in 2016 als een tijdelijke pop-up-tentoonstelling om leuke weetjes en smaken van verschillende ijsjes en snoepjes te delen. In de zomer van 2018 kwamen ze opnieuw naar Meatpacking District met een hele nieuwe ervaring, waar je in hun Instagrammable supermarkt unieke, op maat gemaakte ijssmaken kon kopen. En nu is Museum of Ice Cream terug met een permanente winkel. In San Francisco vind je ook een permanente shop van Museum of Ice Cream, maar dan een wat kleinere versie.

Museum of Ice Cream NYC is geopend van woensdag tot en met maandag van 9.30 uur tot 21.30 uur. Een entreekaartje kost $39 per persoon. Je kunt bepaalde delen ook afhuren voor private events.

Fotografie: MOIC en Cindy Ord