Tour boeken of samenstellen

16.07.2020| Claude Debussylaan 130, Amsterdam, Nederland

Lebkov & Sons: speelse koffiezaak die aanvoelt als een communal kitchen

De dansende toonbank vol heerlijke broodjes

Koffiezaak Lebkov & Sons heeft in Amsterdam een prachtige vestiging geopend waar het net lijkt alsof de meubels voor je ogen dansen. Het houten systeem dat is ontworpen door Studio Akkerhuis Architects, zorgt ervoor dat de toonbank en de wanden organisch aanvoelen. Bij Lebkov & Sons kun je terecht voor specialty koffies en heerlijke broodjes. De meeste producten zijn biologisch én homemade.

© Ronald Smits
© Ronald Smits
© Ronald Smits
© Ronald Smits

Like a communal kitchen

Het retaildesign van de nieuwe Lebkov & Sons is, net als alle andere vestigingen, gebaseerd op het idee van een gezamenlijke keuken. Klanten en barista’s delen dezelfde tafels. Zo zijn de betonnen keukenbladen waar barista’s de heerlijke koffie’s bereiden, doorgetrokken tot aan waar klanten zitten. Ook het bekende Lebkov patroon dat lijkt op een tegeltjespatroon, geeft het gevoel van een keuken.

Third place
Lebkov & Sons heeft inmiddels zes vestigingen in Nederland en wil voor klanten dienen als ‘third place’, naast thuis en werk. De unieke locaties zijn bedoeld om tot rust te komen, te werken, een broodje te eten of samen te komen met anderen. Er is zelfs een eigen Lebkov radiozender. Het food- en koffieaanbod wordt ook thuisbezorgd.

Fotografie door Ronald Smits

© Ronald Smits
© Ronald Smits
© Ronald Smits
© Ronald Smits