Tour boeken of samenstellen

29.10.2018| 63 Wooster St, New York, NY, USA

Gucci Wooster: weelderige boetiek met interactieve high tech snufjes

Eclectisch & creatief

De weelderige Gucci boetiek in de wijk SoHo (New York) laat je de eclectische en creatieve filosofie van het Italiaanse modehuis op een nieuwe manier ervaren. Gucci Wooster is gevestigd in een prachtig 155 jaar oud pand dat geheel is gerestaureerd. De sfeer is boudoir, retro cool en bohemian met een tikje ijdelheid van de jaren 80 en dat gecombineerd met interactieve high tech snufjes. ‘Gucci Connectors’ vertellen je graag alles over het merk en de nieuwste producten.

Customization en augmented reality

Gucci Wooster telt 925 vierkante meter vol met kleding, tassen, schoenen, sieraden, porselein, rijkelijk gestoffeerde stoelen, kasten, geborduurde sierkussens, behang en prachtige stoffen. Alles wat je ziet is te koop. Ook werd de Dapper Dan-collectie met iconische 3-delige pakken en zonnebrillen hier getoond voordat deze wereldwijd werd gelaunched. De vloer is handgeschilderd door Italiaanse ambachtslieden en banken en stoelen gehuld in rijke stoffen met Gucci prints.

Gucci Connectors
Verkoopmedewerkers heten ‘Gucci Connectors’ en hebben de rol van storyteller om het verhaal van het merk Gucci en van de nieuwste producten en samenwerkingen op een persoonlijke manier over te brengen.

Augmented reality
Bij het DIY-station kun je zelf producten customizen en krijg je door middel van augmented reality via instore iPads te zien hoe jouw creatie er real life uit zal zien. Een galerie-achtige ruimte achterin de winkel is gereserveerd voor speciale momenten zoals optredens, tentoonstellingen, nieuwe releases en andere events. En Gucci Wooster beschikt ook over een screening room waar je op fluwelen fauteuils op grote LED-schermen 3D-films en documentaires kunt bekijken die speciaal door kunstenaars voor Gucci worden gemaakt.

Fotografie door Gucci en SSENSE