Tour boeken of samenstellen

10.12.2021| Huaihai Rd (M), Huangpu, Shanghai, China, 200021

ECCO: een schoenenwinkel en kunstmuseum in één

Futuristische en sci-fi kunst

Het schoenenmerk ECCO heeft een flagship store geopend in Shanghai. De winkel van 442 vierkante meter is een gedeeltelijke kunstinstallatie. Het doel van het ontwerp van de flagship store is ‘Making walk be a joy’. Door de vele kunstwerken heb je niet het gevoel dat je door een schoenenwinkel loopt. De kunstwerken zijn ontworpen door Hong Designworks. Zij staan erom bekend om dimensies te combineren en de relatie tussen mensen en objecten uit te dagen.

 

© Ecco
© Ecco

Realiteit en fantasie lopen in elkaar over

In de flagship store worden technologie, comfort en innovatie gecombineerd voor het creëren van een ervaring waar realiteit en fantasie in elkaar overlopen. Er wordt gebruik gemaakt van het concept ‘Metropolitan Dreamland’. Hierbij wordt de ervaring van meerdere dimensies gebruikt om de relatie tussen mensen en objecten te reconstrueren. De schoenen worden tentoongesteld tussen de kunstwerken, deze geven een futuristische en sci-fi-ervaring. Als je door de winkel loopt vraag je jezelf af of je in een kunstmuseum of een schoenenwinkel staat.

Een opvallend kunstwerk in de winkel is een hangende veerachtige sculptuur. Deze is gemaakt met behulp van 180 vierkante meter van transparant leer. Dit kunstwerk is geïnspireerd op golfbewegingen van de natuur. Het maakt het kunstwerk tot een bijzondere visuele ervaring. Een enorm scherm strekt zich uit van de eerste tot aan de tweede verdieping en creëert een dromerige belevingssfeer. De flagship store probeert een open huiskamersfeer te creëren, het moet een veilige en comfortabele stedelijke ruimte zijn voor iedereen die langsloopt.

© Ecco
© Ecco
© Ecco
© Ecco
© Ecco
© Ecco