Tour boeken of samenstellen

23.03.2023| Neue Schönhauser Str. 1, 10178 Berlin, Germany

Axel Arigato: een plek om je te verwonderen en verbinden

Dwalen in de galerij van Axel Arigato

Axel Arigato heeft een flagshipstore geopend in Berlijn. De winkel is ingericht als ontmoetingsplek voor de community en doet qua uitstraling denken aan een museumgalerij, wat hand in hand gaat met de Scandinavische roots van het merk

© Axel Arigato
© Axel Arigato

Minimalistische uitstraling

De winkels zijn ontworpen met als doel om gevoelens op te roepen van rustig dwalen, stimulering en een sterk persoonlijk verhaal; verlangens die bij het merk centraal staan. De strakke en minimalistische uitstraling heeft de Scandinavische wortels van het merk als vertrekpunt. Door de grote zuilen en de verschillende displays, worden gebruikers uitgenodigd om door de ruimte te ‘zwerven’ en zich in alle rust te oriënteren. Spiegels van vloer tot plafond vergroten de ruimte en op een groot ledscherm roteert de inhoud. et meestgebruikte materiaal is Romeins travertijn en vormt de basis voor de verschillend gevormde productdisplays, podia, banken en de vloeren. Elk van de stenen displays is anders afgewerkt, wat bijdraagt aan de uitstraling van een galerij-achtige omgeving.

De locatie op een drukke straathoek in een populaire wijk zorgt ervoor dat deze fashion store zichtbaar is voor voorbijgangers. Het idee is dan ook dat de winkel zich gaat ontwikkelen als ontmoetingsplek, waarbij community building nagestreefd wordt.

Plek voor verbinding

Dit speelt in op de trend dat winkels meer zijn dan enkel een transactiepunt. De winkel vormt een plek voor de community waar een fysieke connectie met klanten en de gemeenschap wordt opgebouwd. Doordat er in de winkel meer dan 250 mensen samen kunnen komen, biedt dit de mogelijkheid tot het fungeren als eventplek, verbindende ontmoetingsplek en plek waar de cultuur van het merk gedeeld wordt met gelijkgestemden. De podia waarop schoenen gepresenteerd worden, kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden als DJ-tafels wanneer er een feestje plaatsvindt.

 

© Axel Arigato
© Axel Arigato
© Axel Arigato